Hoppa till sidans innehåll

Besegra Labyrinten vid Markaspåret


Välkommen att prova Labyrintorientering på ”när-idrottsplatsen” vid Markaspåret  söder om Universitetet (Ljungstugan). Prova på att utmana dig själv och dina vänner genom svårigheterna i labyrinten.

Labyrintorientering eller ”Mazerun” som det kallas utomlands innebär att du skall finna den snabbaste vägen genom en ”labyrint” och i denna besöka ett antal kontroller eller ”checkpoints”.

Snabbast genom labyrinten vinner men du måste besöka alla kontroller i rätt ordning för att du skall bli godkänd.

Labyrinten är uppbyggd av kravallstaket och har måtten 15x15 meter. Det finns en ingång och en utgång och inne i labyrinten finns det olika hinder. Till din hjälp finns det en karta med kontroller markerade. Dessa skall du besöka i en viss ordningsföljd och ”stämpla” vid varje kontroll. När du kommer i mål stannar klockan och du får besked om du besökt alla kontroller i rätt ordning.

Labyrinten är bemannad följande tider:
- Tisdag och Torsdag 14.00 - 19.00
- Lördag, 10.00 - 16.00

Övriga tider kan du ändå ”utmana labyrinten” med hjälp av en mobilapp som du kan hämta ned gratis från Appstore eller Google Play. Med mobilappen kan du springa någon av de fem ”banor” som finns. Det enda du behöver göra är att ladda ned och skriva ut en ”labyrintbana” och bege dig till Markaspåret. 

Det kommer att finnas fem (5) olika banor att välja mellan under varje vecka och vi bygger en ny labyrinten varje söndag och då blir det också fem helt nya banor.

För att komma till menyalternativet "Hämta banor/kartor" och få mer information om mobilappen så klickar du HÄR

Uppdaterad: 16 JUL 2020 21:57 Skribent: Björn Alpberg

 


 

 

Almby IK Klädshop - beställ här